× Close languages

"Vi arbejder langsigtet med indkøb"

Holtabs løsninger er efterspurgte, og det er vigtigt med pålidelige forsyningskæder, så produktionen flyder. Efter nogle urolige år med pandemi og krig i Europa er arbejdet med at sikre komponenter højt prioriteret.

– Indkøb er kompliceret, og vi skal tænke lige så meget strategisk som operationelt, siger Holtabs indkøbschef Katarina Hansell. 

I Holtabs indkøbsafdeling arbejder ti personer, både strategiske og operationelle indkøbere. 

– Det sker nemt, at alle bliver operative, når der er uro verden omkring os, men hos Holtab forsøger vi at se fremad og bevare den langsigtede tankegang. I vores afdeling er der mange med lang erfaring, der kender markedet og ved, hvordan tingene hænger sammen. Vi mener, at som om Holtab har en fordel der, siger Katarina Hansell.

Hun er uddannet civiløkonom og har arbejdet med indkøb i mange år, inden hun kom til Holtab i 2022. Hun har primært haft et internationalt fokus, blandt andet på energihandel for et større selskabs europæiske fabrikker. 

– Ud over indkøb har jeg også arbejdet med at støtte virksomheder inden for energibranchen med deres innovationsprojekter. 

 

UDFORDRENDE TIDER

De seneste år har været udfordrende. Efterspørgslen på løsninger inden for eldistribution er stor, og Holtab er vokset meget og hurtigt. Samtidig har der været, og er, uro ude i verden. Pandemien og også krigen i Ukraine har påvirket, hvordan Holtab og underleverandører kan få fat i komponenter og råmaterialer. Mangler opstår af forskellige årsager, herunder høj efterspørgsel, import- og eksportrestriktioner og ændringer i logistikkæder. 

 

Holtab arbejder hele tiden på at styrke sine forsyningskæder, og når omverdenen ser ud, som den gør, er det vigtigt at kunne være agil og godt forberedt. 

– Det gælder om at kende markedet og holde tungen lige i munden, så man kan finde løsninger.

 

OMFATTENDE KONTAKTNET

Hos Holtab har indkøbsafdelingen opbygget et omfattende kontaktnet, som betyder, at virksomheden i mange tilfælde er en prioriteret kunde. 

– Det er vigtigt at opbygge gode relationer, så vi kan sikre adgangen til komponenter. Vi har arbejdet med det i mange år, og vores kunder og samarbejdspartnere ved, at de kan stole på os. Vi har en stor tillidskapital, siger Katarina Hansell. 

Det komplicerede arbejde med at sikre forsyningskæden indebærer som sagt en hel del udfordringer, men Katarina Hansell understreger, at Holtab alligevel står i en fordelagtig situation.

– I eldistributionsbranchen har vi en nøgleposition i den igangværende omstilling af energinettet, og Holtabs produkter er eftertragtede. Det er en fantastisk følelse at kunne være en del af, siger hun. 

Do you want to know more, contact

Katarina Hansell

Katarina Hansell

Purchasing Manager

+46 70-780 06 75

katarina.hansell@holtab.se

More Holtab