× Close languages

Holtab åbner uddannelsescenter

Holtab åbner uddannelsescenter

Holtab åbner et uddannelsescenter i Olofström. Her øver virksomhedens elektrikere sig i at samle transformerstationer og udvikler deres færdigheder i et kontrolleret miljø.

”Efterspørgslen efter energiløsninger vokser. En hel profession har brug for uddannelse, og vi vil gerne bidrage,” siger Roger Elfmark, divisionschef for produkter hos Holtab.

Formålet er at uddanne både nytilkomne hos Holtab og eksisterende montører på en kvalitetssikret måde. Ambitionen er at udvide aktiviteterne, og den første uddannelse tjener som en skabelon, som Holtab kan videreudvikle.

”Alle vores montører har mulighed for at deltage i uddannelsen for at tilegne sig nye færdigheder. På længere sigt er planen, at også andre funktioner i virksomheden skal uddannes på Holtab Training Center. Vores mål er at øge sikkerheden i hele branchen,” siger Roger Elfmark.

 

Lærer Peter Jeppsson, og ved transformerstationerne ses montørerne Vivica Wastesson-Halvarsson, Marcus Ahl og Jonathan Zimmer.

 

Den ansvarlige lærer for kurset er Holtabs tekniske direktør, Gordon Gunnarsson. Han underviser både i mekanisk og elektrisk montage, hvor sikkerhed altid er i fokus.

”Vi er opmærksomme på, at alle, der arbejder med og omkring Holtabs produkter, skal føle sig trygge. Derfor lærer vi teknologien ordentligt, hvilket er tæt forbundet med at have en udviklende sikkerhedstænkning,” siger han.

 

”Meget at lære”

I det allerførste kursus deltog fire af Holtabs montører og tilbragte tre intensive dage i Olofström.

”Tidligere havde jeg mest beskæftiget mig med enklere transformerstationer. Nu trænede vi på at bygge HMS-transformerstationer, som er større og mere komplekse, og det var sjovt. Jeg lærte meget,” siger montør Vivica Wastesson-Halvarsson.

 

Montør Vivica Wastesson-Halvarsson har forbedret sine kundskaber.

 

Assisterende lærer under kurset var Peter Jeppsson, i dag koordinator i produktionen i Tingsryd, som vil påtage sig Gordon Gunnarssons rolle som uddannelsesansvarlig på Holtab Training Center, når det bliver nødvendigt.

 

Peter Jeppsson, produktionskoordinator, der hjælper med at undervise på Holtab Training Center.

 

”Det er vigtigt at vide, hvad man laver, og hvorfor man gør det. Her lærer man helheden. Du får lov til at røre ved og undersøge produkterne og komponenterne, samtidig med at du lærer at læse et kredsløbsdiagram og forstå, hvordan man dokumenterer korrekt,” siger Peter Jeppsson.

”Det føles fantastisk, at vi er i gang,” siger Gordon Gunnarsson.

 

Fakta

  • Holtab Training Center åbnede efteråret 2023.
  • Formålet er at hæve kompetenceniveauet for Holtabs montører.
  • Uddannelserne omfatter både teoretiske og praktiske elementer.

More Business News