× Close languages

Schneider og Holtab revolutionerer transformerstationen

Schneider og Holtab revolutionerer transformerstationen

Sammen med Schneider har Holtab udviklet en præfabrikeret 60/20 kV-station. Bestilleren er European Energy i Danmark. "Det er revolutionerende", siger Ebbe Klarskov, Holtabs chef i Danmark.

Se filmen her på Youtube

Det danske selskab European Energy har satset stort på vedvarende energi i en år-række. I dag ejer selskabet en lang række store solcelleanlæg og vindmølleparker rundt omkring i verden.

Et af dem er solcelleanlægget Harre i Jylland. European Energy benyttede sig af Schneider til hjælp med intelligente og omkostningseffektive el-løsninger.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Schneider. I og med at vi får en præfabrikeret transformerstation, bliver det nemt på sitet. Det er bare at sætte strøm til”, siger ingeniør Daniel Rehn fra European Energy..

Unik station

Schneider har arbejdet tæt sammen med Holtab for at kunne levere den unikke station, som indeholder et nyudviklet kompakt 72,5 kV højspændingsanlæg.

”Vi ville have en lille præfabrikeret station, som kunne tilsluttes direkte på 60 kV-nettet. Vores vision er at fortsætte med at drive udviklingen i branchen og finde produkter, der er hurtige at sætte sammen og gør arbejdet på sitet enklere”, siger Claus Klinge fra Schneider.

Han siger, at samarbejdet med Holtab fungerer uden problemer.

”Stationen er blevet fantastisk god, og vi ser den som et virkelig godt produkt for virksomheder, der satser på vedvarende energi”, siger han.

Kraftfuldt tavleanlæg

Det nye kompakte tavleanlæg er udviklet på Schneiders egen fabrik i Tyskland. Under innovationsarbejdet har Holtab været en del af det tætte samarbejde i Tyskland.

”Dette projekt har indeholdt dele, som er nye for både os og Schneider. Vi har været åbne over for hinanden og har hele tiden talt om, hvilken vej vi skal”, siger Ebbe Klarskov, som er landechef for Holtab i Danmark.

Han beskriver arbejdet som nervepirrende, men givende.

”Den station, vi har udviklet, er revolutionerende. Økonomien bliver bedre for alle involverede parter, med præfabrikerede stationer, der er så kraftfulde. Efter mange år i branchen er jeg glad for at være en del af dette”.

 

Udfordring:

Energiselskabet European Energy satser stort på vedvarende energi og ekspanderer konstant. De gav Schneider til opgave at skabe intelligente og omkostningseffektive el-løsninger til solcelleanlægget Harre i Jylland.

 

Løsning:

Schneider henvendte sig til Holtab for at indgå et samarbejde om at skabe en ny type transformerstation. I stationen skulle der blandt andet monteres et nyudviklet kompakt tavleanlæg til 72,5 kV. Da tavleanlæggene fra Schneider blev leveret, blev stationen præfabrikeret af Holtab i Tingsryd. På den måde undgik man kostbart arbejde på sitet.

 

Detaljer:

Det præfabrikerede 60/20 kV-anlæg indeholder:

  • Teknikhus fra Holtab af typen HMIC
  • 72,5 kV GIS-anlæg fra Schneider af typen WI
  • 24 kV tavleanlæg fra Schneider af typen Pix
  • Kontrolskab indeholdende 230 VAC UPS, PLC
  • 400 V-system med måling.

 

Resultat:

Takket være innovative el-løsninger får European Energy ekstra kraft til at fortsætte sin hurtige ekspansion på solcellemarkedet.

Do you want to know more, contact

Ebbe Klarskov

Ebbe Klarskov

Denmark

+45 30-702 839

ebbe.klarskov@holtab.dk

More Business News, References